Dell VS HP laptopok. Melyik a jobb?

Dell VS HP laptopok. Melyik a jobb?

Ha az elmúlt években már vásároltál hordozható gépet, bizonyára belefutottál két óriás cég, a Dell és a HP készülékeibe. Szinte bármilyen elektronikai üzletbe is mész be azzal a szándékkal, hogy gépet vásárolj, a két vállalat modelljeivel lehetetlen nem találkozni. És ez nem véletlen, hiszen mindkét multi meglehetősen kiváló palettával rendelkezik, így vásárláskor érdemes megfontolnod, hogy egy Dell vagy HP laptop mellett teszed le a voksodat. A legolcsóbb változatoktól egészen az erőművekig mindkét gyártó számtalan lehetőséget kínál. Ha régóta foglalkoztad a HP és a Dell notebook kínálata egyaránt, de még nem tudtad eldönteni, melyiket válaszd, érdemes tovább olvasnod. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk számos készüléket különféle kategóriában, hogy nagyjából képet kapj arról, mit érdemes választanod.

Amennyiben üzleti célokra szeretnél gépet vásárolni, Dell laptop gyanánt a Latitude E6430 ATG-t, míg a HP oldaláról az EliteBook 8460p-t ajánljuk. Mindkettő elsőosztályú teljesítményt, valamint nagyszerű minőséget kínál, aminek köszönhetően jól viselik a rendszeres igénybevételt. Ugyan a felhasználók szerint a Dell notebookja a nyerő, fontos megemlíteni, hogy a rivális nem sokban marad el, és mégis feleannyiba kerül.

Ha elsősorban médialejátszásra, valamint szórakozási célokra keresel alternatívát, mindenképpen vedd szemügyre azt a szuperül kinéző Dell laptopot, amely az Inspiron 17R Special Edition nevet viseli. Az igencsak méretes, 17 hüvelykes kijelzőn garantáltan szórakoztató minden film és videojáték, nem csupán utazás közben, de akár otthon is. Ugyanez elmondható a HP hasonló készülékéről is, az Envy 17-ről, amely 2012-ben került piacra. Ennél a kategóriánál épp az utóbbi cég modellje drágább, ám a felárat ellensúlyozza a gyönyörű, 1920×1080 pixelt megjeleníteni képes kijelző, valamint a Blu-ray lejátszó.

A hordozhatóság a legfontosabb? Ez esetben a HP ultrabookja, az Envy 14 Spectre kiváló választás lehet, míg a Dell laptopok közül sokak kedvence az Inspiron 15R. Mindkettő megtalálható a DigiPrimenál.

Laptop